✓ Wysoka zawartość witaminy C
✓ Wysoka zawartość błonnika

Camu Camu to mały owoc typu jagoda o słodko-kwaśnym smaku.

Jest znany ze swojej naturalnie wysoki poziom witaminy C, która przyczynia się do normalnego kolagen, składnik strukturalny do tworzenia skóry, dziąseł, zębów, kości,  ścięgna, chrząstki  i kości.

Nasze organiczne jagody Camu Camu są zbierane bezpośrednio do łodzi kajakowych w lesie deszczowym. Po sprawdzeniu i umyciu, zmiażdżony owoc camu jest następnie umieszczany w specjalnym suszarce niskotemperaturowej, zapewniającej zachowanie zawartości witamin w owocach i zachowanie pełnej esencji owoców.

Camu Camu jest bardzo wszechstronny i świetnie smakuje jako dodatek do smoothie, wypieków, sosów, dipów i lodów.

 

100% organiczny proszek owocowy Camu Camu

Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Naturalnie wolny od glutenu i pszenicy.

Bez sztucznych barwników, konserwantów, słodzików i wypełniaczy.

 

Dodaj około jednej łyżeczki lub więcej do koktajli, napojów lub deserów.