✓ Wysoka zawartość witaminy C
✓ Wysoka zawartość błonnika
Camu Camu to mały owoc typu jagoda o słodko-kwaśnym smaku.
Jest znany ze swojej naturalnie wysoki poziom witaminy C, która przyczynia się do normalnego kolagen, składnik strukturalny do tworzenia skóry, dziąseł, zębów, kości, ścięgna, chrząstki i kości.
Nasze organiczne jagody Camu Camu są zbierane bezpośrednio do łodzi kajakowych w lesie deszczowym. Po sprawdzeniu i umyciu, zmiażdżony owoc camu jest następnie umieszczany w specjalnym suszarce niskotemperaturowej, zapewniającej zachowanie zawartości witamin w owocach i zachowanie pełnej esencji owoców.
Camu Camu jest bardzo wszechstronny i świetnie smakuje jako dodatek do smoothie, wypieków, sosów, dipów i lodów.
100% organiczny proszek owocowy Camu Camu
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Naturalnie wolny od glutenu i pszenicy.
Bez sztucznych barwników, konserwantów, słodzików i wypełniaczy.
Dodaj około jednej łyżeczki lub więcej do koktajli, napojów lub deserów.