✓ Wysoka zawartość żelaza
✓ Wysoka zawartość magnezu
✓ Wysoka zawartość potasu
✓ Wysoka zawartość miedzi
Nasz bogaty i wszechstronny surowy organiczny proszek kakaowy pochodzi z peruwiańskiej fasoli uprawianej na bogatej w minerały glebie wulkanicznej na dużych wysokościach.
Surowe, nieprażone ziarna są fermentowane i suszone na słońcu przez kilka dni w tropikalnej temperaturze otoczenia poniżej 46 ° C. Proces fermentacji jest kluczowym etapem w rozwoju klasycznego aromatu i smaku.
Nasz organiczny proszek kakaowy występuje w najczystszej postaci i zachowuje wszystkie wartości odżywcze ziarna kakaowego. Nie zmienia się w wyniku nadmiernego przetworzenia lub dodania cukru.
Proszek kakaowy oferuje odważny i wyśmienity czekoladowy smak bez niechcianych cukrów i dodatków. Jest składnikiem wszechstronnym, można go mieszać z napojami lub dodawać do koktajli i deserów.
100% organiczny surowy proszek kakaowy
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Naturalnie wolny od glutenu i pszenicy.
Bez sztucznych barwników, konserwantów, słodzików i wypełniaczy.
Dodaj kakao w proszku do swoich ulubionych koktajli, jogurtów, napojów i słodkich przepisów, aby stworzyć zdrowe czekoladowe smakołyki.