Jedno z najlepszych źródeł naturalnej witaminy C.

✓ Zmęczenie i znużenie
✓ Wsparcie układu odpornościowego
✓ Zdrowa skóra, dziąsła, zęby, chrząstki i kości
✓ Zwiększa przyswajanie żelaza i metabolizm
✓ Zdrowy wzrok

Acerola jest również znana jako wiśnia Barbados. Słynie z naturalnej zawartości witaminy C, nawet 65 razy większej niż w pomarańczach.

 

Nasze dziko wytwarzane i organiczne, surowe, dojrzałe wiśnie acerola dostarczają wystarczającej ilości witaminy C, aby była ona potężnym źródłem ochrony organizmu przed stresem oksydacyjnym, brakiem równowagi między produkcją wolnych rodników a zdolnością do neutralizacji wolnych rodników.

Nasza historia jagód

Nasze jagody Acerola są uprawiane i zbierane w Brazylii, która jest jednym z największych na świecie producentów Aceroli.

Jagody zbieramy, gdy są jeszcze zielone, ponieważ w ten sposób zawierają dwa razy więcej witaminy C niż owoce dojrzałe.

Następnie jagody liofilizujemy w ciągu 3-5 dni, aby zachować jak najwięcej składników odżywczych. Jagody są następnie mielone na drobny proszek, przesiewane i pakowane.

Ile witaminy C? 

Zaledwie 1 łyżeczka naszej silnej organicznej aceroli w proszku zawiera 1000 mg naturalnej, wysoce przyswajalnej witaminy C (bez sztucznych i nieprzyjemnych zapachów!)

KIKI Health Organiczna Acerola w proszku = 1000 mg witaminy C> 1 duża pomarańcza = 98 mg witaminy C.

 

W 100% Organiczne Wiśnie Acerola
Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Bez sztucznych barwników, konserwantów, słodzików i wypełniaczy.

 

Wymieszaj jedną lub więcej łyżeczek aceroli w proszku do koktajli, soków lub jogurtu.
Dodaj do receptur deserów i batonów energetycznych, aby zwiększyć wartości odżywcze i dodać naturalnie słodko-kwaśny smak.