Olejek z drzewa herbacianego surowiec kosmetyczny 100ml Vivio

Vivio

  • Dotpay
  • Visa
  • MasterCard
  • Nasza cena 10,99 zł
  • szt.

  • Koszt wysyłki: od 6,99 zł
  • {JEZYK_10101}

Kupuj tylko oryginalne produkty, nie daj się nabrać na podróbki. Nasza zielarnia zaopatruje się w suplementy diety bezpośrednio od producenta lub u Autoryzowanego importera

Placeholder

Olejek z drzewa herbacianego surowiec kosmetyczny 100ml

 

Olejek nierafinowany

Olejek z drzewa herbacianego posiada przyjemny, aromatyczny zapach. Otrzymywany jest z liści drzewa występującego w Australii. Nazwa olejku, jak i samego drzewa, z którego jest produkowany, nie ma nic wspólnego z herbatą. Roślina została nazwana drzewem herbacianym przez kapitana Cooka, który na wzór Aborygenów używał jej liści do parzenia napoju zastępującego herbatę.

Dobroczynne działanie liści drzewa herbacianego wykorzystywane było przez Aborygenów, którzy używali ich do dezynfekcji i leczenia ran. W dzisiejszych czasach drzewo to jest uprawiane na szeroką skalę ze względu na duże zainteresowanie olejkiem eterycznym pozyskiwanym z tego surowca, który zawiera ponad 90 związków aktywnych.

Olejek herbaciany otrzymuje się w procesie destylacji z parą wodną świeżych liści i gałązek drzewa herbacianego. Charakteryzuje go świeży, ziołowy zapach oraz bezbarwny lub jasnożółty kolor.

Kosmetyki, w których skład wchodzi olejek z drzewa herbacianego są zwykle przeznaczone dla skóry tłustej, ze skłonnościami do zmian trądzikowych i rozszerzającymi się porami. 

Wykorzystanie olejku z drzewa herbacianego w kosmetyce

-do produkcji kremów, emulsji do twarzy

- składnik toników, maseczek

-dodatek do szamponów do włosów

Masz pytania lub wątpliwości dotyczące produktu?

Zapytaj naszego farmaceuty, który postara się odpowiedzieć na każdą Twoją wiadomość

weryfikator