Olejek jojoba surowiec kosmetyczny 100ml Vivio

Vivio

  • Dotpay
  • Visa
  • MasterCard
  • Nasza cena 24,00 zł
  • Dostępność: Chwilowy brak towaru
  • Koszt wysyłki: od 6,99 zł
  • {JEZYK_10101}

Kupuj tylko oryginalne produkty, nie daj się nabrać na podróbki. Nasza zielarnia zaopatruje się w suplementy diety bezpośrednio od producenta lub u Autoryzowanego importera

Placeholder

Olejek jojoba surowiec kosmetyczny 100ml

Olejek nierafinowany

Olej jojoba to olej o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą.


Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. 

W jego skład wchodzi dużo kwasów tłuszczowych, a także spore ilości witaminy A, E i F. Olej jojoba powszechnie stosowany jest do produkcji kosmetyków.

Wykorzystanie olejku jojoba w kosmetyce

- składnik kosmetyków, maści i balsamów

-baza olejków do kąpieli

-olejek do masażu i demakijażu

-baza do perfum

Masz pytania lub wątpliwości dotyczące produktu?

Zapytaj naszego farmaceuty, który postara się odpowiedzieć na każdą Twoją wiadomość

weryfikator