Miód Manuka Happy Valley UMF 15+ MG 514 250g

Myvita

  • Dotpay
  • Visa
  • MasterCard
  • Nasza cena 206,70 zł
  • szt.

  • Koszt wysyłki: od 0,00 zł
  • {JEZYK_10101}

Kupuj tylko oryginalne produkty, nie daj się nabrać na podróbki. Nasza zielarnia zaopatruje się w suplementy diety bezpośrednio od producenta lub u Autoryzowanego importera

Placeholder

MIÓD MANUKA

UMF 15+ (MG 514+) 250g

 

Miód Manuka UMF® 15+ zawiera minimum 514 methylglyoxalu (MG).

 

Miód Manuka to gatunek miodu, który powstaje z nektaru pozyskiwanego z kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) rosnących na terenie Nowej Zelandii. Mieszkańcy tego położonego na południowo-zachodnim Pacyfiku państwa od wieków znają działanie tych roślin. Uważa się, że to lud rdzennych mieszkańców wyspy, Maorysów, jako pierwszy odkrył pozytywne właściwości krzewów Manuka. Słowo ,,Manuka" pochodzi z języka maori i oznacza ,,miód z drzewa herbacianego".

 

DLACZEGO MIODY MANUKA?

Miód manuka to cudowny składnik natury o wyjątkowych właściwościach, którym nie dorównuje żaden inny miód na świecie. Korzyści płynące ze spożywania miodów Manuka zostały udokumentowane w całej historii Nowej Zelandii (a przede wszystkim wśród ludu Maorysów). Pochodzi z Nowej Zelandii, kraju o najczystszym powietrzu na świecie (według Światowej Organizacji Zdrowia - WHO). Miody Manuka mają potwierdzone naukowo właściwości 

 

Nasz miód Manuka UMF® 15+ jest w 100% czystym, niezależnie testowanym i zawierającym wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych substancji aktywnych.

 

Produkt został poddany szczegółowym badaniom i certyfikacji, w trakcie których przyporządkowano mu poziom UMF® 5+ odpowiadający jego antybakteryjnej mocy.


Składniki: 100% Miód z nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium).

Kraj pochodzenia oraz konfekcjonowania: Nowa Zelandia

 

Dostępne pojemności: 250 g, 500 g

 

Zastosowanie:

  • Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
  • Wpływa wyjątkowo korzystnie na układ pokarmowy
  • Pomaga utrzymać prawidłowy stan skóry
  • Wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybicze

 

Sposób spożycia:

Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie. Przy spożywaniu trzech łyżeczek miodu dziennie, słoik o pojemności 250 gramów wystarczy na 2 tygodnie.

 

Nie należy podawać produktu dzieciom poniżej 1 roku życia.

 

Warunki przechowywania:

Miód manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Dlaczego UMF?

Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia i najczęściej stosowanego przez producentów systemu certyfikacji miodów Manuka nazywajcego się UMF® (Unique Manuka Factor).Oznacza to, że nasz aktywny miód z Manuka spełnia wysokie wymagania testowe stowarzyszenia.

 

Klasyfikacja Manuka

Konsumenci od lat są świadomi pozytywnych właściwości miodów Manuka i korzyści dla organizmu związanych z jego spożywaniem. To co określa wyjątkowość miodów Manuka jest jego oznaczenie. Na rynku występują często mylące klasyfikacje miodów:
TA, NPA, MGO, BioActive, Active oraz 5+, 7+, 10+.... 550.

Różnorodność tych oznaczeń może powodować dezorientacje i nie jesteśmy tym faktem zaskoczeni. Większość pewnie pomyśli, że każde oznaczenie oznacza to samo, ale w rzeczywistości tak nie jest, a to co znajdziemy na poszczególnych opakowaniach jest niezwykle istotny z punktu widzenia konsumenta. By to zrozumieć musimy wyjaśnić sposób oznakowania właściwości antybakteryjnych.

 

UMF - NIEZALEŻNY SYSTEM CERTYFIKACJI

UMF® (Unique Manuka Factor) to złożony system certyfikacji opracowany przez stowarzyszenie UMFHA, które zrzesza producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów. Happy Valley jest dumnym członkiem tego niezależnego stowarzyszenia i stosuje oznaczenie aktywności biologicznej UMF® na swoich produktach.

Stowarzyszenie to zrzesza blisko 100 producentów z Nowej Zelandii. Jego głównym zadaniem jest ochrona nowozelandzkich miodów Manuka przed podróbkami. Znak certyfikacji UMF® mogą stosować wyłącznie podmioty, które należą do UMFHA i poddały swoje produkty wnikliwej ocenie, a także spełniły wszystkie rygorystyczne normy jakościowe.

UMFHA powołuje niezależnych audytorów, którzy wyrywkowo kontrolują i analizują miody, żeby ochronić konsumenta przed produktami podrabianymi.

 

Masz pytania lub wątpliwości dotyczące produktu?

Zapytaj naszego farmaceuty, który postara się odpowiedzieć na każdą Twoją wiadomość

weryfikator